De Vuurvogel Bree & Vostert

+32(0)89 46.50.81

BEL ONS VANDAAG NOG

info@devuurvogel.be

BEREIK ONS VIA MAIL

8u30-12u10 en 13u30-15u10 Wo. 8u30-12u10

SCHOOLUREN

OPVOEDINGSPROJECT

Ons eigen opvoedingsproject is een tekst waarin wij, als leerkrachten, weergeven hoe wij de ideale school voor onze leerlingen, uw kinderen, zien.

Als katholieke school vertrekken wij vanuit het christelijke ideeëngoed. De ontwikkelingsdoelen en de eindtermen, opgelegd door de Vlaamse overheid, zijn onze leidraad bij wat kinderen moeten kennen en kunnen.

Samen kozen wij voor de naam “de Vuurvogel”. Deze naam wil staan en gaan voor veelkleurigheid, fantasie, warmte en geborgenheid.

Ons team gelooft in
♦  Het “uniek” zijn van elk mens: Ieder mens heeft een eigen gezicht, een eigen talent, hij is enig. In de omgang met kinderen en met mensen is dat “unieke” het uitgangspunt.
♦   De kracht van “samen” en “warme menselijkheid”: Wij zijn niet alleen. Dagelijks ontmoeten we “de andere” als onze medemens. Anders dan een cultuur van ieder-voor-zich en angst-voor-het-vreemde, kiezen wij voor verbondenheid, solidariteit en ontmoeting.
♦  Verwondering en bewondering: Mensen, de natuur, gebeurtenissen, dingen zijn meer dan wat je aan de oppervlakte waarneemt. Dieper kijken doet verwonderen en bewonderen.
♦ 
Telkens een nieuwe kans: Niemand is volmaakt. Vergeving is het mooiste geschenk dat mensen elkaar kunnen geven. Door “vergeving” wordt de band hersteld tussen mensen onderling. Vergeving willen ontvangen is het eigen tekort erkennen.
♦  Een hoopvolle toekomst: Wij hebben vertrouwen in de fundamentele goedheid van ieder mens.

Daarom kiezen wij voor:
♦  Een school waar kinderen kunnen groeien in respect door verbondenheid te beleven.
♦  Een school waar kinderen leren over en voor het leven.
♦  Een school waar alles in het werk gesteld wordt opdat kinderen zich er thuis voelen.
♦  Een school waar ieder teamlid anders is en zo een bijdrage levert aan het geheel.

U kan ons volledig opvoedingsproject lezen in onze infobrochure die u hier kan downloaden.

INFOBROCHURE

40

Leerkrachten

405

Leerlingen

23

Klassen

13

Medewerkers